Friday, 3 May 2013

#PRU13 : BANDAR UNIVERSITI PAGOH SEDANG GIAT DI JALANKAN !!! #LainKaliLahHUB Pendidikan yang sedang rancak dibina di kawasan pagoh akan membina 4 buah Universiti, antaranya adalah UTHM, UIAM, UTM Dan POITEKNIK PAGOH. Bandar Universiti Pagoh akan dibina dan majlis pecah tanah telah diadakan pada tarikh 15 September, 2011. Fasa pertama Hub Pendidikan Pagoh mampu menampung 14 ribu penuntut yang melibatkan empat IPTA iaitu UTHM, UIAM, Pusat pendidikan UTM dan Politeknik Pagoh yang keseluruhannya menelan kos antara lima hingga lapan billion ringgit !!!

Majlis pecah tanah telah disempurnakan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyidin Yassin. Beliau berkata Hub Pendidikan Pagoh akan menyumbang kepada peningkatan modal insan dan masyarakat tempatan mempunyai banyak peluang terbuka untuk memajukan diri serta meningkatkan ilmu pengetahuan. 

Sememangnya peluang pekerjaan akan semakin meningkat, ekonomi masyarakat setempat akan semakin bertambah. Dijangka HUB pendidikan ini akan siap pada tahun 2016.


Tarikh : 15 September, 2011 (Khamis)
Masa : 3.00 petang
Tempat : Tapak Pelancaran Hub Pendidikan Pagoh,
Ladang Lanadron, Panchor, Pagoh
Disempurnakan oleh : YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin b. Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri

 Gambar di bawah adalah antara pemandangan di tapak pembinaan yang sedang rancak di jalankan...No comments:

Post a Comment